Rulouri Exterioare Suprapuse

Rulouri exterioare suprapuse reprezinta o modalitate noua si moderna de umbrire a ferestrelor. Rulourile suprapuse sunt concepute sa fie montate o data cu tamplaria si au caseta fixata deasupra tamplariei de unde vine si denumirea de rulou suprapus.

Constructiv ruloul suprapus este identic cu cele aplicat, doar ca unele componente sunt din PVC (caseta, capacele laterale si ghidajele) pentru a asigura o bariera termica mai ridicata. In plus pentru a izola mai bine, caseta la interior mai are si izolatie din polistiren extrudat.

Detalii tehnice rulouri suprapuse

 1. Ghidaj PVC, pvc extrudat,  dimensiuni in sectiune 40x60mm sau  62x60mm(rulou cu plasa incorporata);
 2. Lamele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica de 39 sau 45mm;
 3. Profil “L”sub tencuiala (optional);
 4. Caseta rulou suprapus, PVC extrudat, dimensiuni 170×240/210×240/240x255mm;
 5. Capac lateral caseta rulou suprapus, dimensiuni 170×240/210×240/240x255mm;
 6. Consola fixare pe zid (optional);
 7. Prindere consola (optional);
 8. Izolatie termica caseta, polistiren extrudat;
 9. Capac vizitare caseta;
 10. Profil clipsare caseta pe tamplarie;
 11. Tamplarie PVC.

La rulourile suprapuse interventiile in interiorul casetei se fac din interiorul incaperii, capacul de vizitare a ruloului avand doua modalitatie de deschidere, prima si cea mai des utilizata este prin partea inferioara a casetei (vezi schita) iar cea dea doua posibilitate prin partea din spate.

Pozitia casetei si deschiderea capacului de vizitare permit diferite configurari pentru mascarea casetei la exterior cat si la interior. In cazul in care dorim mascarea casetelor se foloseste un profil “L” numit “profil sub tencuiala” care sustine polistirenul si tencuiala ce mascheaza caseta.

Modalitati de mascare a casetei:

Culorile in care se pot confectiona rulourile (caseta, lamelele, ghidajele) pentru a se potrivi cu tamplaria din PVC sunt: alb, maro inchis (RAL 8019), imitatie stejar auriu, imitatie nuc, imitatie mahon, imitatie stejar inchis, antracit. In functie de modalitatile de mascare a casetei ruloului se poate opta pentru culori diferite a casetei fata de lamele si ghidaje (daca caseta este mascata nu este nevoie confectionarea partilor ei acoperite in culori de imitatie lemn care sunt mai scumpe).